2013. július 31., szerda

2013. július 30., kedd

2013. július 29., hétfő

30 Day Football Challenge - Day 11

Day 11 - Your current crush

Hát a tegnapi után már ebben sem vagyok olyan biztos, de...

2013. július 28., vasárnap

What have you done???



Azt hiszem, a képek magukért beszélnek. Én személy szerint sokkot kaptam.
Thanks to Sergio Ramos.

30 Day Football Challenge - Day 10

30 Day Football Challenge  
Day 10 - Favorite goalkeeper
 
 

2013. július 27., szombat

30 Day Football Challenge - Day 09

30 Day Football Challenge  
Day 09 - Favorite defender


Talán ez az első nap, ami némi magyarázatra is szorul. Már csak azért is, mert mindenki tudja, mekkora Ramos rajongó vagyok, így gondolom sokat őt várták volna, mint a kedvenc védőmet. Sokáig gondolkoztam, hogy rátegyem-e a képre (szigorúan Lahm mellé, nem helyette!), de végül úgy döntöttem, ezúttal nem kap szerepet. Lahm már azóta a kedvencem, hogy 2006-ban a VB nyitómeccsén azt a gyönyörű gólt lőtte Costa Ricának. Sese ehhez képes (most még) sehol nincs, másrészt pedig későbbi napokon biztos, hogy elő fog kerülni ő is, és - mint az elején mondtam - próbálok minden nap különböző válaszokat adni :)

2013. július 26., péntek

2013. július 25., csütörtök

2013. július 24., szerda

2013. július 22., hétfő

Happiness

Sziasztok!

Mozgalmasan telik a nyaram eddig. Voltam már fesztiválozni - kétszer is -, voltam Balatonnál - szintén kétszer - és tanulok vezetni - egyelőre sajnos "csak" autót, de a motor is tervbe van véve a következő évre :) Állandóan megy a pörgés. Nővéremék éppen költöznek, úgyhogy egész héten festünk, lomtalanítunk, cipekedünk. Ráadásul apáék vettek jegyet a Győr-Bayern barátságos meccsre augusztus 11-re, úgyhogy egyik barátnőmmel és szüleimmel megyünk, ez már biztos. Nagyon feldobták a napomat! :)

Boldogságom pedig olyannyira elszabadult, hogy éppen csak tegnap hazaérve Tihanyból egész nap írok és olvasok. Befejeztem az Árnykislányt (egy holland író, P.F. Thomése könyve) még délelőtt, ami egy olyan férfi "tollából" született alkotás, aki elveszítette a kislányát még egy éves kora előtt, és ezt próbálja feldolgozni. Elég felkavaró volt. És borzasztó. De természetesen a mű gondolatairól azonnal mindenfelé asszociáltam - én már csak ilyen vagyok... -, és van egy rész, amit mindenképpen bele fogok írni a Way Backbe, egy másikat pedig valószínűleg a Run Awaybe. Úgyhogy mióta befejeztem a könyvet, dolgozom is ezerrel az új részeken. Párhuzamosan írom mindhárom történetemet, mert annyi gondolat van hirtelen a fejemben, hogy muszáj :)

A Run Awayből hoztam is egy rövid részt. A héten szeretném egyébként feltenni az I Hate prológusát, de abból nyilván nem hozhatok előzetest :)


Végeláthatatlanul zuhog az eső. Három perc alatt az egész világ sötétté változott odakint, és leszakadt az ég. Régen szerettem nézni az esőt. Gyakran ültem a szobám ablakának belső párkányán, és órákig csak bámultam, ahogy az vízcseppek végigfolynak az üvegen. Egyszerre volt megnyugtató és felkavaró. Sok ember fél a vihartól, a villámlástól és a mennydörgéstől, de én mindig imádtam. Most pedig gyűlölöm. Gyűlölöm, mert elvette tőlem az életemet, elvette tőlem az egyetlen dolgot, ami egyben tartott. Dühös vagyok, ahogy kinézek az ablakon. Nem érzem a megnyugvást, mint régen, nem érzek mást, csak a haragot.
- Minden rendben? – kérdezi Fernando kilépve a fürdőszobából.
- Persze, minden – erőltetek mosolyt magamra, és behúzom a függönyt.
Tudom, hogy nem hisz nekem. Az arcomra van írva, hogy semmi sincsen rendben, de egész pontosan tudja, hogy, ha ugyanezt a kérdést feltenném neki, ő sem tudna őszintén válaszolni. Mi ketten egyáltalán nem vagyunk őszinték. Egymással sem. Önmagunkkal sem. Így inkább nem mond semmit, leül az egyik fotelba, és bekapcsolja a TV-t.
- Kérdezhetek valamit? – ülök le vele szembe, az ágyára. Nem válaszol, csak felém fordul, ebből tudom, figyel. – Miért jöttél velem?

30 Day Football Challenge - Day 04

Day 04 - Favorite national team(s)


2013. július 15., hétfő

30 Day Football Challenge - Day 01

Day 01 - First football obsession


30 Day Football Challenge

Sok ilyen 30 napos kihívást láttam már zene, könyvek, filmek témakörben, de a tumblr-t böngészve találtam rá erre, és úgy döntöttem, megcsinálom :) Mivel nagyjából sosem vagyok itthon 30 napig folyamatosan, ezért biztos, hogy nem fogok végezni vele egy hónap alatt. De azért igyekszem :)
Azt viszont már most látom, hogy sok helyre ugyanazokat a válaszokat adnám. Ezt próbálom majd úgy megoldani, hogy mindenhol különbözőek legyenek. Tehát ahol több válaszom lenne, inkább azt választom majd, aki még nem volt. Ahol ennek ellenére több marad, mindet ki fogok tenni :)
 
Akinek van kedve, csatlakozzon!
30 DAY FOOTBALL CHALLENGE 
30 napos futball kihívás

Day 01 - First football obsession (Első futball megszállottság)
Day 02 - Favorite league (Kedvenc bajnokság)
Day 03 - Favorite club (Kedvenc klub)
Day 04 - Favorite national team (Kedvenc válogatott)
Day 05 - Favorite manager (Kedvenc edző)
Day 06 - Favorite striker (Kedvenc csatár)
Day 07 - Favorite midfielder #1 (Kedvenc középpályás 1)
Day 08 - Favorite midfielder #2 (Kedvenc középpályás 2)
Day 09 - Favorite defender (Kedvenc védő)
Day 10 - Favorite goalkeeper (Kedvenc kapus)
Day 11 - Your current crush (Az aktuális "szerelmed")
Day 12 - A player you love from a rival team (Egy játékos, akit szeretsz a rivális csapatból)
Day 13 - A player who has disappointed you (Egy játékos, aki csalódást okozott)
Day 14 - A player you would like to hang out with (Egy játékos, akivel szeretnél együtt lógni)
Day 15 - A player you respect purely for talent (Egy játékos, akit pusztán a tehetségéért tisztelsz)
Day 16 - A player with an irresistible personality (Egy játékos ellenállhatatlan személyiséggel)
Day 17 - A player who has the looks if nothing else (Egy játékos, aki úgy néz ki, mint senki más)
Day 18 - Favorite match (Kedvenc meccs)
Day 19 - Favorite goal (Kedvenc gól)
Day 20 - Favorite save (Kedvenc mentés)
Day 21 - Worst referee/refereeing (Legrosszabb bíró/bírálat)
Day 22 - Favorite goal celebration (Kedvenc gólöröm)
Day 23 - Worst dive (Legrosszabb műesés)
Day 24 - Favorite football advert (Kedvenc futball hirdetés)
Day 25 - Favorite football quote (Kedvenc futball idézet)
Day 26 - Favorite football mascot (Kedvenc futball kabala)
Day 27 - Favorite football anthem (Kedvenc futball himnusz)
Day 28 - A retired player whom you admire (Egy már visszavonult játékos, akit csodálsz)
Day 29 - A player who inspires you (Egy játékos, aki inspirál)
Day 30 - A moment that defines the beautiful game (A pillanat, ami elmondja, mi a szép játék)

2013. július 8., hétfő

2013. július 7., vasárnap

Díj :)

Sziasztok!

Tudom, tudom, megint elcsúsztam. De már megint/még mindig gond van a laptopommal, ráadásul fesztiváloztam egész héten, úgyhogy kellőképpen fáradt és rekedt is vagyok.
Viszont most egy díj miatt írom a bejegyzést, melyet ezúton is rettenetesen köszönöm Skylimitnek! <3 Borzasztó jól esik! :)


1. Köszönd meg a díjat annak, akitől kaptad!
2. Tedd ki a képet, majd válaszolj a kérdésekre!
3. Tegyél fel 5 kérdést!
4. Küldd tovább 5 embernek!

Skylimit kérdései:

1. Tervezed-e már a következő történetedet?
Igen, tervezem, sőt, az első rész már meg is van írva. Hogy őszinte legyek, mostanában teli van vele a fejem, még erről is álmodtam az elmúlt héten kétszer, úgyhogy valószínű, hogy lassan fel is kerül a prológus belőle. A helyszín Madrid lesz, ez biztos, főbb szerepekben a focisták közül pedig Ramos, Casillas, Ronaldo és Zidane (igen, Zidane!) állnak majd valószínűleg, de többet nem mondok róla :)

2. Milyen momentumot/részt volt a legnehezebb eddig megírni számodra?
Gondolom, erre valami szomorú részt kellene válaszolnom, de meglepő mód, azok a részek nagyon is könnyen mennek. Nem tudom, miért, valószínűleg, mert azokon sokkal többet gondolkozom úgy általában. Talán eddig a legnehezebb az volt, mikor a Way Backben Fernando és Lara kibékülnek. Legalább ezerszer töröltem ki, és írtam újra azt a részt, de még most is, ha visszaolvasom, tudom, hogy valami nem stimmel vele. De már így marad... :)

3. Zenével vagy anélkül megy jobban az írás?
Abszolút hangulatfüggő. Legtöbbször megőrülök a csendtől, és kell valami háttérzaj, de néha annyira idegesít, hogy szól valami, miközben koncentrálnék, hogy azt el sem tudom mondani. Viszont ha utazás közben (tehát mindig...) zenét hallgatok, akkor sokszor jut eszembe valami, amit azonnal meg kell írnom :)

4. Melyik volt életed legjobb pillanata?
Nehéz kérdés. Gondolkodást igényel. Mondhatnám sablonosan, hogy az, amikor felvettek az egyetemre, amikor meglett az első nyelvvizsgám vagy amikor nyertem egy utazást, de a válaszom ennél sokkal hülyébb (vagy romantikusabb - kinek, hogy tetszik). Azt hiszem, az volt életem legjobb pillanata, mikor először jöttem arra rá, hogy szerelmes vagyok. 16 éves voltam, és egy szilveszteri bulin voltunk. Egyik barátnőm rosszul lett, és az akkori barátom segített valahogy észhez téríteni. És olyan kedvesen bánt vele, annyira segítőkész volt, hogy emlékszem, csak bámultam azokat az iszonyúan szép kék szemeit, és az abszurd szituáció ellenére is mosolyognom kellett, mert akkor először biztosan tudtam, hogy szeretem. Félreértés ne essék, már nem vagyunk együtt, és nem is szeretnék vele lenni. Azóta az egyik legjobb barátom :) De azt a pillanatot tudom, hogy nem fogom elfelejteni soha.

5. Mivel szeretnél foglalkozni pár év múlva? (ez amolyan mi lesz, ha nagy leszel - kérdés lenne :D)
Mivel szeretnék? Pszichológus szeretnék lenni, miközben mellékállásban cikkeket írok egy internetes sportoldalnak/újságnak. Még jó, hogy nem azt kérdezted, mivel fogok foglalkozni pár év múlva, mert arra sajnos egészen más lett volna a válaszom...

Kérdéseim:

1. Az írás kezdetekor kitalálod, hogy mi lesz a történet vége vagy ez idő közben alakul ki? (Nálam mindkettő előfordult, ezért érdekel, hogy nálatok mi a tendencia :))
2. A kommentek, illetve a saját életed alakulása mennyire befolyásolja a történeted/történeteid alakulását?
3. Ki volt az első kedvenc focistád? Úgy értem, én például a kezdetek kezdetén, 9 éves koromban Brazíliának szurkoltam, és bizony - az akkor még nagyon fiatal - Ronaldo volt a kedvencem :)
4. Mit szeretsz jobban? A meglepő véget vagy a kiszámíthatóbb happy endet? (Film, könyv, bármi...)
5. Gondolkoztál már valaha azon, hogy miért szeretsz írni? (Bocsánat, a miértek megszállottja vagyok. Azt hiszem, ezért vonz ennyire a pszichológia is... :))

Akiknek küldeném:

Mivel a másik blogomon már megkaptam egyszer a díjat, ezúttal 5 olyan embernek szeretném küldeni, akiket szintén nagyon szeretek és régóta olvasok, de valamiért mégsem küldtem nekik még soha díjat :)

1. Deveczke
2. Nomi
3. Eni
4. Livi
5. Tia (ő a kivétel, de az új történetét is díjazni szeretném valahogy, ha már kommentelni még nem nagyon volt időm... - bocsánat érte ^^')

A résszel kapcsolatban már nem ígérek inkább semmi, szeretném holnap feltenni, de ki tudja.... Lehet, hogy agyonüt egy zongora az utcán.