2014. május 7., szerda

Friends 10th anniversary

Számomra fontos évfordulót ünneplünk ma, ugyanis éppen ma 10 éve adták le az utolsó Friends /Jóbarátok/ epizódot Amerikában. A nővéremmel mindketten hatalmas rajongók voltunk mindig is, és bár már 10 éve véget ért a sorozat - atyaég, iszonyúan rohan az idő! -, én a mai napig nagyon szívesen megnézem bármelyik részt. Pakolás, takarítás, főzés, sütés legjobb aláfestése, és ha rossz kedvem van, garantáltan segít. Imádom! :) Ráadásul azon kevés sorozatok közé tartozik, amiknek tényleg jól sikerült a magyar szinkronja is!

A Friends vitathatatlanul a sitcom /helyzetkomédia/ sorozatok királya. Ha erről a műfajról van szó, a legtöbb embernek - 10 éves kor fölött - ez a sorozat jut eszébe. Rengeteg "trónkövetelő" volt az évek során, csak hogy néhány példát mondjak az Egy kapcsolat szabályai és az Így jártam anyátokkal, de a Jóbarátok annyira sok mindent és sokrétűen ellőtt korábban, hogy akaratlanul is olcsó utánzatnak tűnhetnek. A szereplőtípusok pedig ebben a műfajban szintén elég  korlátozottak, így e tekintetben sem lehet sok újat mutatni. Ez persze nem jelenti, hogy nem tetszhet egyik vagy másik, de ha valamelyik sitcom sorozatot kedveled, nézd meg a Jóbarátokat is!

Csak ajánlani tudom a sorozatot. 10 évad, 238 húszperces epizód, és minden egyes pillanata megéri! :)

Főszereplők:

Rachel Green - Jennifer Aniston - Kökényessy Ági
Monica Geller - Courtney Cox - Kiss Erika
Phoebe Buffay - Lisa Kudrow - Nyírő Beáta
Joey Tribbiani - Matt LeBlanc - Holl Nándor
Chandler Bing - Matthew Perry - Sinkovits-Vitai András
Ross Geller - David Schwimmer - Galambos Péter

Bár a kép egy Renunion részt vetít előre, ez a hivatalos információk szerint nem fog bekövetkezni. A kép ettől még megtetszett :)
Matt LeBlanc hajszíne és David Schwimmer borostája alapján a képek mostanában készülhettek.

1 megjegyzés:

  1. ó :)
    quelqu'un qui parle le francais? de jó ,)
    végigböngészem majd a blogodat ezután mindenképp :)

    üdvözlettel, Hanna

    VálaszTörlés